Kampanja - Virovitičko-podravska županija

Updated: May 1, 2019Nakon jučerašnjega uspješnog i - što se tiče europskih projekata - vrlo poučnog posjeta istočnom dijelu Zagreba, kandidati Zelene skupine 4. dana predizborne turneje Lijepom Našom obilaze Virovitičko-podravsku županiju.

Posjet su započeli dolaskom u rodnu kuću Petra Preradovića (Grabrovnica kod Pitomače), koja je zahvaljujući sredstvima iz EU postala moderni tzv. interpretacijski centar. Projekt - koji je pripremila Županijska razvojna agencija VIDRA - proizišao je iz Programa prekogranične suradnje RH i Mađarske „Preradović i Csokonai - proslava pjesnika romantizma u prekograničnom području“.

Nositelj pobjedničke liste HDZ-a nije mogao naći, simbolički gledano, bolji ambijent da ponovno izdvoji tri segmenta iz Programa HDZ-a za nadolazeće EU izbore: tradicija i identitet, ali i znanje kao pokretač pozitivnih promjena te odgovor na suvremene izazove.Kandidati su potom u Virovitici, administrativnom sjedištu županije, održali konferenciju za medije i gostovali na lokalnom radiju kako bi građanima predstavili konkretne benefite hrvatskog članstva u Europskoj uniji - što je i inače forte naše pozitivne i konstruktivne kampanje.

A upravo se Grad Virovitica može pohvaliti kvalitetnim razvojnim projektima, financiranim EU sredstvima. Čak 30 njih u vrijednosti većoj od milijun kuna već je realizirano ili se treba uskoro realizirati!


Virovitičanke i Virovitičani možda su i najponosniji na obnovu - prva temeljitu u njegovih 200 godina! - Dvorca Pejačević, koji bi trebao biti otvoren u listopadu. Nekoć oronulo zdanje, oko kojeg se prostire Gradski park, već je postalo magnet za turiste! Recept je naoko vrlo jednostavan: investicija od 80 milijuna kuna, od čega je 66.7 milijuna došlo iz europskih fondova.

Radovi su započeli u rujnu 2017. godine. Pod nadzorom konzervatora obnovljeni su unutrašnjost dvorca i fasada te zidani most. Uređeni su velika fontana te park s pet novih drvenih mostova, u kojem je posađeno 140 mladih stabala. Dakako, Gradski park bio je savršeno mjesto za još jedno druženje naših kandidata s građanima.


Nakon ugodnih i korisnih razgovora s građanima, kandidati Zelene skupine krenuli su na još jedno druženje - druženje s hrvatskim braniteljima, zahvaljujući kojima svi mi danas živimo u slobodi i demokraciji.

Na proslavi 29. obljetnice 81. gardijske bojne HV-a - legendarnih „Kumova“, održanoj u sajamskoj hali Viroexpo, sve je prštalo od emocija i ponosa, posebno jer je ovaj prelijepi događaj svojim dolaskom i nadahnutim govorom uveličao general Ante Gotovine. Istina je voda duboka!


Vukovarka Marijana Balić, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, u svom je obraćanju naglasila važnost i dužnost prisjećanja na naše poginule heroje. S čvrstim osloncem na vrijednostima Domovinskog rata, nove generacije spremno preuzimaju odgovornost za Hrvatsku i Europu!

- Dragi Kumovi, hvala vam! Hvala vam na hrabrosti kada je bilo najpotrebnije. I dandanas ste inspiracija nama mlađim generacija, a bit ćete, sigurna sam, i onima koje tek dolaze! Da se nikad ne zaboravi! - poručila je naša Maja, kako je svi zovemo, suosnivačica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, kojoj je vihor velikosrpske agresije odnio i majku i oca.

Nakon posjeta Virovitici, ugodnog druženja s građanima, upoznavanja s EU projektima kojima se taj grad ponosi i susreta s generalom Antom Gotovinom, kandidati Zelene skupine - predvođeni nositeljem liste HDZ-a Karlom Resslerom - 4. dana svoje turneje Lijepom našom jučer popodne stigli su i do Slatine.


I odmah su obišli radove na Poduzetničkom inkubatoru koji se također gradi - nije teško pogoditi - zahvaljujući europskim fondovima. Čak 80 posto javnih investicija u Hrvatskoj „pokriva“ se EU sredstvima. 

I u tom gradu naši su kandidati razmjenjivali ideje s građanima, slušali njihove prijedloge, nudili rješenja, najavljivali svoje prve poteze ako uđu u Europski parlament… Izrazi podrške, stisak ruke, prigodne fotografije & čvrsta vjera u pobjedu!  


Koliko je važno znati koristiti mogućnosti koje nam pruža članstvo u Europskoj uniji itekako se vidi upravo u Virovitičko-podravskoj županiji. Samo 20-ak kilometara zračne udaljenosti od Slatine, i u Orahovici i opet zahvaljujući europskim fondovima niče Poduzetnički inkubator koji će omogućiti, prvenstveno mladima, da razviju svoje poslovne ideje i projekte.

U razgovoru s Orahovčankama i Orahovčanim, naš je Ressleristicao - što i jest jedna od najvažnijih poruka naše pozitivne kampanje okrenute budućnosti i gospodarskom napretku - sve konkretne benefite hrvatskog članstva u Europskoj uniji - sipajući „neumoljivo“ precizne brojke kao iz rukava!

Nakon inkubatora i druženja s građanima, naši su kandidati nakratko obišli Orahovičko jezero, omiljeno izletište stanovnika tog grada, ali i perjanice kontinentalnog turizma u Podravini.


Na kraju još jednoga uspješnog dana, kandidati Zelene skupine sudjelovali su na proslavi 29. obljetnice osnutka HDZ-a u Općini Nova Bukovica.


Karlo Ressler: Tri su ključna elementa po kojima se razlikujemo od ostalih 32 liste! Prije svega, naše čvrste i jasne narodnjačke i kršćanske vrijednosti - na kojima se i temelji europski projekt! U Europi imamo različite jezike, različite kulture, ali nam je zajedničko to da se u središtu svakoga europskog mjesta nalazi - kršćanska crkva! Drugi element po kojem se razlikujemo - znanje. Što je vidljivo i po velikim postignućima Vlade predvođene predsjednikom Plenkovićem, od proračunskog plusa do 96.000 radnih mjesta više nego na početku našeg mandata! Diljem Slavonije i Podravine EU novcem grade se dječji vrtići, škole, pogoni, bolnička zdanja, poduzetnički inkubatori! Iza toga ne stoji samo želja, nego i stručno znanje župana i (grado)načelnika u partnerstvu s nacionalnom razinom vlasti! I treći element - vjera u Hrvatsku! Ne nasjedajmo onima koji, kao i '90-ih, nameću ozračje besperspektivnosti i defetizma!

Sunčana Glavak: Među prvih 6 mjesta na našoj listi čak 4 su žene, na što sam izrazito ponosna. U svom političkom djelovanju, a ovo je moj već 3. mandat u Hrvatskom saboru, nikada nisam dala na HDZ. Nemojte se nikad pokolebati! Možemo biti ponosni na sve ono što smo učinili od devedesetih predvođeni prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom! I zato, vjerujte u naš program, vjerujmo u sebe!

Marijana Balić: Slavonka sam, dolazim iz Vukovara. Život me natjerao da brzo odrastem. No uspomena na roditelje mi daje snagu da se borim za bolje sutra, za svoj Vukovar, svoju Slavoniju i Domovinu Hrvatsku!

Stjepan Ribić: Iako sam mnogo godina živio u inozemstvu, iako i danas mnogi odlaze iz Domovine, vratio sam se sa svojom obitelji kako bih služio Hrvatskoj, baš kao i kada sam s 14 godina otišao u Domovinski rat. A danas se Domovini služi učinkovitim povlačenjem EU sredstava i zaštitom nacionalnih interesa u Europskom parlamentu!

Danijel Marušić: Sve što radimo, radimo ZA naše generacije! Učen sam poštovati tuđe, a cijeniti svoje, svoju tradiciju, svoje korijene i svoj narod! Čast mi je služiti hrvatskom narodu!

Stjepan Adanić: Tijesno sam surađivao s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, general sam HV-a, i imam pravo reći: nijedna Vlada kao ova naša, HDZ-ova, Plenkovićeva, nije dosad toliko napravila za hrvatske branitelje i zaštitu digniteta Domovinskog rata!


(preuzeto sa hdz.hr)

0 views