Usvojeno stajalište o proračunu EU za 2020.Europski parlament usvojio je na plenarnoj sjednici u Strasbourgu stajalište o proračunu EU za 2020. godinu. Proračun stavlja naglaske na klimatske promjene, stvaranje novih radnih mjesta te dolazi kao uvertira novom Višegodišnjem financijskom okviru.


U raspravi je sudjelovao zastupnik Karlo Ressler koji je naglasio važnost moderne i solidarne Europe koja je okrenuta novim generacijama.


"Posljednji proračun višegodišnjeg okvira mora odgovoriti na očekivanja birača. Potrebne su politike koje odgovaraju na demografske, tehnološke i klimatske promjene kojim svjedočimo", navodi Ressler.


Srednja i istočna Europa, a osobito Hrvatska kao najmlađa članica, još uvijek trebaju osjetiti punu korist od europskog članstva. Nužne su politike koje će približiti kvalitetno obrazovanje, radno mjesto i zasnivanje obitelji u svakom kraju Europe. Potrebno je i više sredstava za Erasmus+, kao jedan od najuspješnijih europskih programa.


"Proračunom za sljedeću godinu moramo nastaviti graditi modernu, ali i solidarnu Europu. Europu koja je orijentirana na budućnost. Europa koja, istodobno, ne zanemaruje svoje uspješne politike i nikoga ne ostavlja iza", zaključuje zastupnik Ressler.


41 views