U Kijevu održano Vijeće Mladeži Europske pučke strankeU Kijevu je od 5. do 8. prosinca održano Vijeće Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) na kojem je sudjelovao i zastupnik Ressler kao potpredsjednik. Samo Vijeće održano je pod nazivom Promjenjiva vremena - raznolikost učenja, a naglasak je stavljen na poziciju mladih u Europi.


Glavna tema Vijeća bile su ubrzane promjene u načinu učenja i obrazovanja, dok su na inicijativu Mladeži HDZ i Mladeži HDZ BiH posebnom rezolucijom Stvaranje boljih mogućnosti za mlade i mlade u obitelji u ruralnim i udaljenim sredinama naglašeni programski prioriteti Hrvatske tijekom predsjedanja Vijećem Europske unije u 2020. godini.


Za vrijeme zasjedanja Vijeća u glavnom gradu Ukrajine analizirana je i politička, odnosno društvena situacija ove europske države.


"Ukrajina je najveća europska zemlja, zemlja koja je još uvijek u ratu i s okupiranim teritorijima. Vijeće Europske pučke stranke u Kijevu zato je bilo i poruka podrške i solidarnosti, kakvu je i Hrvatska cijenila kad nam je bilo najpotrebitije", navodi zastupnik Ressler.


Zastupnik Ressler moderirao je panel raspravu Budućnost vanjske politike Europske unije te je na marginama Vijeća održao niz razgovora - s bivšim ukrajinskim predsjednikom Petrom Poroshenkom, zastupnicima u Europskom parlamentu Davidom McAllisterom i Lidiom Pereirom te mladim članovima ukrajinskih sestrinskih organizacija mladih.


Na samom kraju zasjedanja Vijeća prezentiran je plan djelovanja YEPP-a za 2020. godinu te pozicija Hrvatske za vrijeme predsjedanja Vijećem Europske unije od 1. siječnja 2020.