Sudjelovanje na sastancima Kluba EPP-a kroz lipanj

Updated: Jul 7, 2019
S 179 zastupnika, EPP grupa je najveća politička obitelj u Europskom parlamentu te ima jasnu viziju o kreiranju budućnosti Europe. Upravo s tom vizijom, zastupnici Europske pučke stranke izabrali su predsjednika Kluba EPP-a u Europskom parlamentu - Manfreda Webera. Osim izbora predsjednika, izabrano je i deset potpredsjednika od kojih je najveći broj glasova osvojila hrvatska zastupnica Dubravka Šuica. Tom prigodom ponovno je naglasila direktno protivljenje Europe dviju brzina, ali i važnost ulaska Hrvatske u Schengen. Karlo Ressler, zastupnik u Europskom parlamentu, čestitao je Dubravki Šuici na novom velikom priznanju koje dokazuje prepoznatljivost i važnost hrvatskih zastupnika u novom sazivu parlamentu.


Dolazim iz RH, najmlađe članice EU-a, koja od ilegalnih migracija štiti i sebe i najdužu vanjsku granicu Unije, oko 1300 kilometara s BiH, Srbijom i Crnom Gorom. Zato ću se i dalje snažno zauzimati za ulazak Hrvatske u Schengen. Nećemo Europu dviju brzina, ne želim dijeliti EU na Schengen i Non-Schengen, Eurozone i Non-Eurozone, istok i zapad, sjever i jug. Želim da budemo ujedinjeni i jednaki.


Manfred Weber, vodeći kandidat EPP-a za predsjednika Europske komisije naglasio je kako je upravo sada vrijeme za ispunjenje naših obećanja te pokazati stanovnicima Europe kako imamo snage mijenjati Europu. Teme koje dominiraju su jače tržišno gospodarstvo, rješavanje migracije, veća kontrola vanjskih granica te sprječavanje negativnih klimatskih promjena.


Izabranih 10 potpredsjednika Kluba EPP-a u Europskom parlamentu:


Dubravka ŠUICA

Esteban GONZÁLEZ PONS

Ewa KOPACZ

Siegfried MUREŞAN

Mairead McGUINNESS

Esther de LANGE

Arnaud DANJEAN

Andrey KOVATCHEV

Evangelos MEIMARAKIS

Paulo RANGEL

0 views