Rasprava s potpredsjednikom EK M. SchinasomZastupnik Ressler sudjelovao je na redovnoj sjednici parlamentarnog Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove (LIBE) kojem se po prvi puta u novoj ulozi potpredsjednika Europske komisije obratio Margharitis Schinas.


Schinas je zadužen za resor "Promicanje europskog načina života" unutar kojeg spada i pitanje upravljanja migracijskim pritiskom. U svom izlaganju naglasio je predanost Komisije da postigne kvalitetno rješenje oko novog sustava za migracija i azil, kojeg je jedino moguće postići kroz intenzivnu suradnju s državama članicama. "Moramo učiniti sve kako bismo izbjegli krizu iz 2015. godine", izjavio je Schinas.


Nakon uvodnog izlaganja, uslijedila su pitanja te razmjena mišljenja sa zastupnicima u Europskom parlamentu. Tom je prilikom zastupnik Ressler naglasio kako je nužno pronaći ravnotežu između promoviranja legalnih migracija putem suradnje sa zemljama podrijetla, te učinkovite borbe protiv ilegalnih migracija i krijumčara.


"U ovom trenutku zemlje na vanjskih granicama Europske unije, među kojima je i Hrvatska, suočene su s najvećim migracijskim pritiskom. Dodatnom potporom i kvalitetnom strategijom Komisija može uvelike pomoći tim zemljama pri zaštiti vanjskih granica EU", izjavio je Ressler.
0 views