Politička skupština EPP-a: pripreme za izbore

Updated: Apr 30, 2019Ususret kampanji za izbore za članove Europskog parlamenta, u Bruxellesu je dva dana zasjedala Politička skupština (Political Assembly) Europske pučke stranke (EPP), najsnažnije političke obitelji Starog kontinenta, koja okuplja narodnjačko-demokršćanske stranke desnog centra.


Izaslanstvo HDZ-a predvodio je međunarodni tajnik dr. sc. Davor Božinović, a od naših članica i članova na Političkoj skupštini još su sudjelovali voditeljica Delegacije HDZ-a u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, potpredsjednik Mladeži EPP-a (Youth EPP - YEPP) Karlo Ressler, Irena Jakobović Grubišić i Dubravka Glavina.


Predsjednik EPP-a Joseph Daul (francuska stranka Les Républicains) izvijestio je izaslanice i izaslanike o aktualnim političkim i organizacijskim pitanjima te zahvalio na organizaciji vrlo uspješnog Kongresa EPP-a u Helsinkiju - na kojem je, uz potporu HDZ-a, za našeg spitzenkandidata (vodećeg kandidata za predsjednika Europske komisije) na nadolazećim europskim izborima izabran aktualni predsjednik Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu Manfred Weber (bavarska Kršćansko-socijalna unija - CSU).


Dara Murphy (irski Fine Gael), direktor kampanje EPP-a za europske izbore, predstavio je ključne smjernice naše predizborne kampanje - za koju se najozbiljnije pripremamo od svih političkih obitelji - i najavio da de uskoro biti objavljen i Izborni manifest EPP-a.


Sami Manfred Weber izvijestio je o tijeku i odjecima svojih obilazaka država članica Europske unije (Europe-wide Listening Tour) te predstavio, nakon niza druženja s građanima i razgovora o njihovim očekivanjima, što vidi kao ključna pitanja na EU izborima potkraj svibnja ove godine.

Također je naglasio da smo zasad jedina politička obitelj koja se strukturirano priprema za kampanju.


- Vrlo smo zadovoljni kvalitetom i ozbiljnošću priprema za izbore. Čvrsto smo uvjereni da će EPP ponovno trijumfirati, ostati najsnažnija politička opcija u Europskom parlamentu te da ćemo u našem prijatelju Manfredu Weberu dobiti novog predsjednika Europske komisije. Što se tiče samog HDZ-a, naša je ambicija jasna - najmanje 5 mandata od ukupno 12 hrvatskih. Hrvatski ljudi prepoznaju tko vodi odgovornu i nacionalnu i europsku politiku, a tko nudi samo maglu i destrukciju. - iz Bruxellesa je za hdz.hr istaknuo naš međunarodni tajnik Davor Božinović.


Paralelno s Političkom skupštinom EPP-a, održano je više predavanja i radionica o političkoj komunikaciji u izbornim kampanjama.


Potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke i koordinator za izradu HDZ-ova programa za europske izbore Karlo Ressler sastao se, zajedno s ostalim članovima Predsjedništva YEPP-a, s predsjednikom EPP-a Josephom Daulom i glavnim tajnikom naše europske političke obitelji Antoniom López-Istúrizom (španjolski Partido Popular).
(preuzeto sa hdz.hr)

0 views