Kampanja - Međimurska županija

Updated: May 1, 2019Šestog dana predizborne turneje Lijepom Našom, kandidatkinje i kandidati Zelene skupine HDZ-a za EU izbore posjetili su, zajedno s predsjednikom županijskog HDZ-a i potpredsjednikom naše stranke Darkom Horvatom, najsjeverniju našu županiju - Međimursku!


Jutro su započeli druženjem s građanima u Čakovcu, koje su upoznali s ključnim elementima našeg Programa „Hrvatska za generacije“ i najvažnijim porukama naše pozitivne kampanje okrenute budućnosti i još učinkovitijem korištenju raspoloživih EU sredstava.

Potom su bili na nedjeljnoj svetoj misi u Crkvi sv. Nikole te obišli Stari grad, gdje su naši kandidati Karlo Ressler i Sunčana Glavak dali izjave za medije.Nositelj pobjedničke liste Ressler istaknuo je da se - zbog isprepletenosti lokalne, nacionalne i europske politike - izbori za Europski parlament mogu na neki način shvatiti i kao lokalni izbori. Posebno je izdvojio i već potvrđeni dolazak njemačke kancelarke i, uvjereni smo, budućeg predsjednika Europske komisije 18. svibnja na veliki predizborni skup HDZ-a u Zagrebu.

- Dolazak „spitzenkandidata“ Europske pučke stranke Manfreda Webera i Angele Merkel te još mnogih visokih uzvanika snažna je poruka europskog zajedništva te partnerstva unutar naše političke obitelji, najjače na Starom kontinentu.


Kandidatkinja Sunčana Glavak, rođena Međimurka, istaknula je da su kandidati posjetom Starom gradu poslali jasnu poruku o važnosti očuvanja kulture, našeg identiteta te svih onih vrijednosti koje baštinimo i za koje ćemo se i dalje zauzimati u Europskom parlamentu.

- Međimurci su vrijedni i marljivi ljudi, ali, nažalost, imaju najniže plaće u Hrvatskoj. I to je jedan od razloga zbog kojih moraju izaći na birališta. Iz EU fondova, naime, upravo Međimurskoj županiji stiže 1,1 milijarda kuna za četiri gospodarske zone, izgradnju zaobilaznica te nove tehnologije u kojima će mladi i visokoobrazovani ljudi naći zaposlenje i neće morati napuštati Domovinu!


(preuzeto sa hdz.hr)

0 views