Kampanja: Vukovarsko-srijemska županijaJedanaesti dan obilaska Zeleni tim proveo je u našem Gradu Heroju, te cijeloj Vukovarsko-srijemskoj županiji. Početak dana proveli su u ugodnom druženju u Županji gdje su saznali sve o europskim projektima koje taj grad, predvođen našim gradonačelnikom, provodi. Naime, Županja se može pohvaliti kako su prvi pristupili programu Zaželi te su povukli nekoliko milijuna kuna za preko 50 žena!U nastavku je uslijedio posjet Vukovaru, mjestu pomiješanih emocija, ponosa i tuge za naše poginule branitelje. Kandidati Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić, Danijel Marušić te Stjepan Adanić položili su vijenac na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a u nastavku je uslijedio druženje s građanima koji su naglasili važnost Europske unije te Hrvatske demokratske zajednice za razvoj njihove županije, što svjedoče i projekti koje su kandidati u nastavku obišli – vukovarska luka, arheološki park Vučedol, studentski dom Veleučilišta Lavoslava Ružičke te Franjevački muzej u Vukovaru.


Nositelj liste Hrvatske demokratske zajednice za nadolazeće izbore Karlo Ressler naglasio je kako posjet Vukovaru najbolje svjedoči o opredijeljenosti stranke prema svemu što Vukovar znači za našu Domovinu, ali i simbolizira naš europskih program:


-Došli smo ovdje prije svega izraziti zahvalnost hrvatskim braniteljima na svemu što su učinili za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, a s druge strane šaljemo i poruku okrenutosti prema budućnosti. Želimo kroz pozitivnu kampanju pokazati sve ono dobro što se radi ovdje u Vukovaru, Vukovarsko-srijemskoj županiji i Hrvatskoj, kao i na europskoj razini. Što se tiče provođenja europskih projekata, moramo naglasiti kako se trenutno u Vukovaru provode projekti u vrijednosti od 2,6 milijarde kuna što je stvarna poruka i to su stvarne prednosti hrvatskog članstva u EU.