Izazovi novog europskog proračuna u Kući EuropeZastupnik Ressler sudjelovao je na desetoj Eurotribini Hrvatskog radija 'Budućnost EU - perspektive i izazovi' koja se održala u Kući Europe. Glavna tema tribine bio je novi Višegodišnji financijski okvir, odnosno okviri europskog proračuna i očekivanja država članica Europske unije, uz potencijalne efekte zbog napuštanja Ujedinjene Kraljevine.


Uz zastupnika Resslera na eurotribini su sudjelovali Marko Pavić, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Marijana Ivanov, profesorica na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te Branko Grčić, saborski zastupnik SDP-a. Tribinu, koja se emitirala na Prvom programu Hrvatskog radija i Četvrtom programu HTV-a moderirala je Jasmina Popović.


"Ključno pitanje u novom proračunu Europske unije ostat će pitanje migracija, kao i pitanje demografije i klimatskih promjena, a na sve tekuće izazove Europa mora zajednički odgovoriti. Ako želi ostati globalni igrač, Europa se mora modernizirati, ali i ulagati u razvoj slabije razvijenih i demografski ugroženih krajeva", navodi zastupnik Ressler.


Serijal Hrvatskog radija Eurotribina - perspektive i izazovi emitira se jednom mjesečno iz Kuće Europe, a obuhvaća sve najvažnije teme vezane uz Europsku uniju i njene građane.