Amandmani na proračun za 2020. godinu
Zastupnik Ressler podržao amandmane koji se odnose na povećanje sredstava u proračunu 2020. za Erasmus+, Inicijativu za zapošljavanje mladih te više sredstava za manje i srednje poduzetnike.


Na sjednici Odbora za proračun na kojem je sudjelovao zastupnik Karlo Ressler, glasalo se o amandmanima na proračun za 2020. godinu. Ključni prioriteti prihvaćenih amandmana zadnjeg proračuna ovog Višegodišnjeg financijskog okvira odnose se na stvaranje radnih mjesta za mlade, poticanje veće konkurentnosti poduzeća, rast inovacija i tehnologije te klimatskih izazova s kojima se susrećemo.


Zastupnik Ressler podržao je kompromisni prijedlog kojim se osigurava povećanje sredstava u sljedećem proračunu za programe Erasmus+, Inicijativu za zapošljavanje mladih te programe koji su direktno povezani sa poticanjem i jačanjem malih i srednjih poduzeća. Ovim prijedlogom rast sredstava u proračunu namijenjen je i za dio koji je usko vezan uz osnaživanje sigurnosti država članica.


Početkom lipnja, Europska komisija je predstavila nacrt novog proračuna za 2020. godinu koji iznosi 168,3 milijarde eura u obvezama. Ovaj nacrt predstavlja posljednji godišnji proračun u ovom Višegodišnjem financijskom okviru (2014. - 2020.). Upravo kroz adekvatno usmjeravanje proračunskih sredstava prema programima koji imaju visoku razinu iskoristivosti možemo očekivati povećanja u sljedećem VFO-u o kojem trenutno Odbor za proračun, u kojem je zastupnik Ressler član, vodi pregovore.