30. obljetnica Hrvatske demokratske zajednice

Updated: Jul 7, 2019
Izaslanstvo stranke predvođeno predsjednikom Plenkovićem položilo je vijenac te zapalilo svijeće na grobu prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana. Povodom 30. godišnjice osnutka Hrvatske demokratske zajednice održana je Svečana akademija u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski na kojoj su govorili glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Mario Kapulica i predsjednik stranke Andrej Plenković.


Već tri desetljeća, HDZ je najsnažnija, stožerna hrvatska državotvorna stranka. HDZ je predvodio Hrvatsku u vrijeme izgradnje demokratskih institucija, obrane zemlje u Domovinskom ratu, poratne obnove, pregovora za članstvo u NATO i Europsku uniju, a danas vodi Hrvatsku na putu njenog gospodarskog razvoja i jačanja socijalne uključenosti.

30. obljetnica prilika je da se prisjetimo puta koji smo prošli od tada i svojih postignuća, da se osvrnemo na ostvarene rezultate i izazove s kojima se suočavamo, ali i da sagledamo zadaće koje su još pred nama u svijetu koji se mijenja brže nego ikada - kako bi HDZ i dalje ostao središnja politička snaga razvoja Hrvatske - navodi predsjednik Andrej Plenković u obraćanju članovima stranke.


Nastavljamo njegovati naše jasne demokršćanske, domoljubne i narodnjačke vrijednosti, kao i europsko opredjeljenje koje je postavio naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman. Čestitam vam 30. obljetnicu Hrvatske demokratske zajednice i hvala vam na svemu što činite i radite za Hrvatsku! - Karlo Ressler